Nieuws
 | update 

Stu­den­ten Kulak lopen om geld in te zame­len voor kankeronderzoek

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Meer dan 500 studenten en stafleden van de Kulak, KU Leuven campus Kortrijk, zijn vanmorgen gestart aan hun 24UUR-tegen kanker. Met activiteiten halen ze geld op voor kankeronderzoek. Vorig jaar haalden ze daarmee 33.000 euro op.

De 'Kulak 24UUR – tegen kanker' is een jaarlijks initiatief van studentenvereniging BeMSA, de studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen. Meer dan 500 studenten en stafleden zetten hun beste (loop)beentjes voor om via tal van activiteiten geld in te zamelen voor het Leuven Kankerinstituut.

Zo kunnen ze ervoor kiezen om zes uur te lopen, een bokswedstrijd tussen proffen bij te wonen, of lekkere frietjes eten.

Tussen de sportievelingen, hebben ook enkele honderden vanmorgen hun loopschoenen aangetrokken om aan de zes-urenloop te beginnen. Ze lopen rondjes van 650 meter, sommigen alleen, anderen wisselen elkaar af. En het weer, met een stralende zon, is hen goedgezind.

Ook de rector, Piet Desmet, loopt mee. "Ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat ik absoluut geen getrainde loper ben." Maar als het voor het goede doel is, kan een inspanning wel eens. "Er is een toffe sfeer. Samen met enkele vrienden train in voor een marathon, maar het zal toch zweten worden", vertelt Ziggy Pitellioen.

Vorig jaar haalden ze met alle activiteiten 33.000 euro op voor kankeronderzoek, nu hopen ze op meer. "Mijn mama is genezen van kanker, maar alle steentjes dragen bij", vertelt Jorien van de organisatie.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere