Nieuws

Storm­weer: Nieuw­poort annu­leert Waar Water Was’ op 2 november

Waar water was

Naar aanleiding van de slechte weersvoorspellingen op donderdag 2 november neemt de Stad Nieuwpoort preventieve maatregelen. Zo wordt op die dag het evenement Waar Water Was geannuleerd. Verder wordt Kinderboerderij De Lenspolder gesloten, net zoals de stedelijke parken en de staketsels in Nieuwpoort-Bad.

Voor donderdag 2 november wordt zeer onstuimig weer aangekondigd, dat gepaard gaat met hoge windsnelheden. Aangezien er die dag een aantal activiteiten en evenementen in openlucht gepland zijn, treft de Stad uit veiligheidsoverwegingen de nodige voorzorgsmaatregelen. Het historisch lichtspektakel Waar Water Was wordt volledig afgelast op donderdag 2 november. Op woensdag 1 november, vrijdag 3 november en zaterdag 4 november zal het evenement wel nog plaatsvinden.

Moeilijke beslissing

Voor burgemeester Geert Vanden Broucke is de annulering van Waar Water Was op donderdag 2 november een uiterst moeilijke maar onvermijdelijke beslissing: “Met ‘Waar Water Was’ organiseert Nieuwpoort één van de meest ambitieuze herdenkingsprojecten die onze stad ooit heeft meegemaakt. Aan dit prachtige evenement is maanden planning en hard werk voorafgegaan. Alle voorbereidingen ten spijt is het weer de enige factor waar we helaas geen controle over hebben. De slechte voorspellingen voor 2 november verplichten ons er dan ook toe om het evenement op deze ene dag te annuleren. Hoe jammer we het ook vinden, de veiligheid van alle toeschouwers en crewleden primeert. We volgen de situatie op de voet op zodat we ‘Waar Water Was’ op de overige drie dagen zonder verstoringen kunnen inrichten.”

Ben Storme