Nieuws

Sous-chef Sel Gris Duin­ber­gen wint fel­be­geer­de titel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge vond vandaag de finale plaats van de gerenommeerde culinaire wedstrijd Prosper Montagné.

Keukentalent streed er voor de titel “Eerste Kok van België" en zaaltalent voor “Eerste Maître d’hôtel van België"  Bij de maîtres ging de strijd tussen Andy De Brouwer  van Restaurant Les Elleveurs in Halle, Olivier Dereu van Restaurant Escabeche in Knokke-Heist en Maxime Verstuyft van Restaurant Michel in Groot-Bijgaarden.   Andy De Brouwer haalde het voor de andere finalisten.   Een jury beoordeelde hen onder meer op hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennis inzake de etiquette, de ontvangst van de gasten en het correct aansnijden van kazen.

 

Koks

 

Bij de koks ging het tussen Fabian Bail van restaurant Paul de Pierre in Maarkedal, Benny Dechamps, sous-chef van Salons Saint Germain in Diksmuide, David Grosdent, chef van restaurant L’Envie in Sint-Denijs, Lukas Moonens, chef de partie van restaurant Boury in Roeselare en Sander Van de Walle, sous-chef van de Sel Gris in Duinbergen.   Het was die laatste die de jury het meest kon overtuigen met een opgelegde warme en koude bereiding op basis van Sint-Jacobsvruchten, een gerecht met lamsrug en een chocoladeflan.

De redactie