Rode Kruis Vlaan­de­ren lan­ceert soli­da­ri­teits­ac­tie na water­over­last in Westhoek

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Rode Kruis-Vlaanderen zet een grote solidariteitsactie op voor gemeenten en burgers die getroffen zijn door de wateroverlast in West-Vlaanderen. Het heeft daarvoor de burgemeesters van de getroffen gemeenten gevraagd welke materiële en psychosociale hulp zij kunnen gebruiken voor hun inwoners.

Woningen opruimen en terug leefbaar maken, boodschappen doen...

Op basis van wat de burgemeesters antwoorden zal Rode Kruis-Vlaanderen haar ruim 2000 vrijwilligers in West-Vlaanderen inschakelen om woningen op te ruimen en terug leefbaar te maken, boodschappen te doen of psychosiciale hulp te bieden.

“Wij roepen alle burgemeesters uit de getroffen regio op om ons te laten weten of en waar ze helpende handen nodig hebben in hun strijd tegen de wateroverlast."

Kaat Debaveye, Rode Kruis West-Vlaanderen

Als de hulpvraag te groot zou blijken te zijn voor de ruim 2.000 Rode Kruisvrijwilligers in West-Vlaanderen dan zal Rode Kruis-Vlaanderen haar burgervrijwilligersplatform activeren. “Via ons burgervrijwilligersplatform kunnen we indien nodig extra burgers uit de regio oproepen om gemeenten extra helpende handen aan te reiken bij logistieke taken. Denk aan schoonmaken van getroffen woningen, scholen, jeugdlokalen, … of boodschappen doen voor mensen die onze extra hulp echt nodig hebben”, zegt Kaat Debaveye, Provincievoorzitter Rode Kruis West-Vlaanderen

Noodnummer geactiveerd

Niet alleen burgemeesters, maar iedereen die extra hulp nodig heeft, kan Rode Kruis-Vlaanderen contacteren via het e-mailadres wateroverlast.wvl@rodekruis.be of het speciaal door Rode Kruis-Vlaanderen geactiveerde noodnummer voor de wateroverlast in West-Vlaanderen: 0479 250 575 tussen 9u00 ‘s ochtends en 20u00 ‘s avonds.

Bart Coopman