Nieuws

Res­tau­rant De Hooi­pie­te in Fin­te­le trot­seert water­over­last met een posi­tie­ve noot

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Te midden van de wateroverlast in de Westhoek, laat Restaurant De Hooipiete in Fintele zien dat zelfs in uitdagende omstandigheden optimisme en veerkracht mogelijk zijn. Ondanks de overstromingen heeft het restaurant besloten om open te blijven, met als invalshoek: dineren met uitzicht op de zee.

Wannes Vandenberghe, de eigenaar van De Hooipiete, legt uit dat door de overstromingen hun buitenverlichting kapot is, waardoor ze geen sfeer konden creëren. Maar ze plaatsten twee grote verlichtingspunten op het dak, zodat gasten toch kunnen genieten van het prachtige uitzicht op het water.

Ondanks de uitdagingen blijven zowel de uitbaters als de klanten positief gestemd. De eigenaresse wordt vol gesteund na haar emotionele oproep vanwege veel annuleringen. Ondanks alles zijn de loopgraven en de IJzerzee nog steeds zichtbaar en kunnen klanten van heerlijk eten genieten.

Whats App Image 2023 11 18 at 14 39 59

Aangename ervaring bieden

De inspanningen om open te blijven na dagen van weinig slaap en het wegpompen van water hebben hun vruchten afgeworpen. Wannes Vandenberghe benadrukt dat het doel van het restaurant is om mensen gelukkig te maken en hen een aangename ervaring te bieden.

De waterstand is met 25 centimeter gezakt sinds woensdag, het restaurant kan zo optimistisch naar de toekomst kijken. Vandenberghe is hoopvol dat tegen maandag het water zijn normale loop zal hebben hervat.

Laurens De Jaegher