Nieuws

Pop­idool en ambas­sa­dri­ce CAMIL­LE (ver)koopt eer­ste pleis­ters van Rode Kruis

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vanaf vandaag kan je opnieuw pleisters kopen van het Rode Kruis. De aftrap van de actie werd in Wevelgem gegeven, de thuisbasis van zangeres CAMILLE. Zij is het gezicht van de pleisteractie.

Voor het tweede jaar op rij verkoopt het Rode Kruis geen stickers meer, maar pleisters. Het is een grote, witte pleister waar je zelf kleinere pleisters kan afknippen. Op de verpakking prijkt dit jaar de stripfiguur van zangers en popidool CAMILLE. Zij is het gezicht van de pleisteractie.

“Ik ben super vereerd om ambassadrice te zijn van de pleisteractie van Rode Kruis-Vlaanderen. Het Rode Kruis is een fantastische organisatie die zich dag en nacht inzet om mensen te helpen. Met de pleisteractie kunnen we samen een verschil maken en de werking van de lokale Rode Kruisafdelingen steunen”, klinkt het bij de zangeres.

4 miljoen euro

Vorig jaar verkochten de vrijwilligers van het Rode Kruis bijna 400.000 stuks, waarmee ze zo’n 4 miljoen euro ophaalden. Het geld investeert de hulporganisatie onder meer in lesmateriaal voor EHBO-opleidingen, ambulances en materiaal voor hulpposten.

De actie loopt vanaf vandaag tot en met 2 mei. Een pakje pleisters kost 10 euro. Ook online kan je de pleister kopen via www.koopdepleister.be. 

Pleisteractie Camille
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Celien Tanghe