Nieuws

Poli­tie waar­schuwt voor auto­die­ven die met spe­ci­a­le tech­niek Peu­ge­ots stelen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De politie waarschuwt voor autodieven die het gemunt hebben op een bepaald type van het merk Peugeot. Dat doen ze met een opvallende techniek: ze stelen de wagens zonder dat ze daarvoor de sleutels nodig hebben. 

Een van de slachtoffers van de autodieven is Pieter Lampaert. Op camerabeelden van hun slagerij in Poperinge, ontdekt hij dat dieven er rond 4 uur ’s nachts met hun auto, een gloednieuwe Peugeot 5008, van door gaan. Opvallend genoeg hebben de dieven daarvoor de autosleutel van Pieter niet nodig.

“De sleutels liggen altijd in ons werkatelier, zeker op vijftien meter van de voordeur verwijderd”, vertelt Pieter

Vooral Peugeots

Ook elders in Poperinge wordt die nacht een Peugeot gestolen, al is die auto wel al teruggevonden net over de Franse grens. “Het gaat telkens om hetzelfde type voertuig. In onze zone zijn dat voornamelijk Peugeots. Vermoedelijk wordt er via één of andere technologie gebruik gemaakt om toegang te hebben tot de auto en er mee weg te rijden zonder de werkelijke sleutels”, legt Glenn Verdru van Politiezone Arro Ieper uit.

“Vermoedelijk wordt er via één of andere technologie gebruik gemaakt om toegang te hebben tot de auto en er mee weg te rijden zonder de werkelijke sleutels.”

Glenn Verdru, Politiezone Arro Ieper
Autodiefstal

“Parkeer uit het zicht”

Het parket van West-Vlaanderen onderzoekt de diefstallen want ook in Rekkem en Aalbeke zijn hetzelfde type wagens gestolen. “We raden de bevolking wel aan om alert te zijn en het voertuig indien mogelijk uit het zicht te parkeren, zodanig dat dieven niet verleid worden tot diefstal”, waarschuwt Verdru nog.

Jens Lemant