Nieuws

Par­ket houdt vrij­la­ting van beken­de Tik­tok­ker Flin­ke jon­gen’ tegen

Tik Tokkerbestuurderscabinetrein

De Brugse raadkamer wilde vrijdagochtend een bekende TikTokker onder voorwaarden vrijlaten in een onderzoek naar drie afpersingen. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen gaat echter in beroep tegen die beslissing, waardoor Alexander T. (20) voorlopig toch in de gevangenis moet blijven.

Niet aan proefstuk toe

De verdachte zit in de cel sinds een incident op donderdag 4 januari op een trein vanuit Oostende. Een treinbegeleidster werd in de vooravond eerst verbaal en vervolgens ook fysiek lastiggevallen door een groepje jongeren. Het slachtoffer kreeg volgens het parket zelfs rake klappen te verwerken.

In het station van Brugge werd Alexander T. als verdachte van de trein geplukt. T., die naambekendheid heeft als Tiktokker 'Flinke jongen', wordt verdacht van belaging en van opzettelijke slagen en verwondingen. Vanwege die feiten is het Brugse parket een opsporingsonderzoek gestart.

Tik Tokkerbestuurderscabinetrein
Nieuws

TikTokker 'Flinke Jongen' blijft in de cel na schending van zijn voorwaarden

Beelden

De jongeman uit Wingene was echter niet aan zijn proefstuk toe. In een zaak van afpersingen werd T. begin maart 2023 na ruim twee maanden voorhechtenis onder voorwaarden vrijgelaten. Die feiten zouden zich eind 2022 afgespeeld hebben in Wingene, Tielt en Sint-Niklaas. Geen nieuwe strafbare feiten plegen was een van de voorwaarden. In die omstandigheden werd de verdachte opnieuw aangehouden de Brugse onderzoeksrechter.

Vrijdagochtend vroeg de verdediging aan de raadkamer met succes om T. onder voorwaarden vrij te laten. "Wij betwisten ten stelligste dat onze cliënt zijn voorwaarden heeft geschonden", aldus advocaat Filip De Reuse. Uit beelden zou moeten blijken dat de treinbegeleidster de verdachte eerst naar de keel greep, waarop hij haar enkel van zich afgeduwd zou hebben.

Knoop doorhakken

Door het beroep van het parket blijft 'Flinke jongen' voorlopig toch in de gevangenis. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) zal binnen twee weken de knoop moeten doorhakken. T. en een kompaan werden vrijdagochtend wel al verwezen naar de Brugse correctionele rechtbank, waar ze zich binnenkort voor de afpersingen zullen moeten verantwoorden.

De redactie