Tik­Tok­ker Flin­ke Jon­gen’ blijft in de cel na schen­ding van zijn voorwaarden

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een bekende TikTokker met een maand verlengd in een onderzoek naar drie afpersingen. Alexander T. (20) uit Wingene schond volgens het parket zijn voorwaarden door rake klappen uit te delen aan een treinbegeleidster, maar ontkent dat hij toen geweld gebruikte.

Het incident vond plaats op donderdag 4 januari in de vooravond op een trein vanuit Oostende. Een treinbegeleidster werd eerst verbaal en vervolgens ook fysiek lastiggevallen door een groepje jongeren. Het slachtoffer kreeg zelfs rake klappen te verwerken. Volgens de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen zal ze minstens een week werkonbekwaam zijn.

In het station van Brugge werd Alexander T. als verdachte van de trein geplukt. De bekende TikTokker 'Flinke jongen' wordt verdacht van belaging en van opzettelijke slagen en verwondingen. Naar aanleiding van die feiten is het Brugse parket een opsporingsonderzoek gestart.

Tik Tokkerbestuurderscabinetrein
Nieuws

TikTokker uit Wingene in de cel nadat hij treinbegeleidster aanvalt

Ook verdacht van afpersingen

De jongeman uit Wingene was echter niet aan zijn proefstuk toe. In een dossier van afpersingen werd T. begin maart 2023 na ruim twee maanden voorhechtenis onder voorwaarden vrijgelaten. Die feiten zouden zich eind 2022 afgespeeld hebben in Wingene, Tielt en Sint-Niklaas. Geen nieuwe strafbare feiten plegen was een van de voorwaarden. In die omstandigheden werd de verdachte vrijdagnamiddag opnieuw aangehouden de Brugse onderzoeksrechter.

De verdediging vroeg vanochtend aan de raadkamer tevergeefs om T. onder voorwaarden vrij te laten. Volgens meester Gregory Everaert ontkent 'Flinke jongen' dat hij tijdens het incident op de trein klappen zou uitgedeeld hebben.

Tik Tokkerbestuurderscabinetrein
Nieuws

TikTokker uit Wingene dringt stuurpost van rijdende trein binnen

Belga