Nieuws

Oude Leie­arm in Menen opnieuw ste­vig vervuild

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Opnieuw drijft er op de Oude Leiarm in Menen een vuil bruin goedje. Het is een oud zeer dat bij hevige regen telkens opnieuw lijkt boven te komen. Volgens buurtbewoners komt daar ook een enorme stank bij kijken.

Het is niet de eerste keer dat de Oude Leiearm vervuild is. Al jaren drijft er wel eens een periode een een lichtbruine vloeistof op het wateroppervlak dat ook een kwalijke geur verspreidt.

De stad Menen en de politie weten van welk bedrijf op de industriezone Grensland de vervuiling afkomstig is. Het gaat om een vettige substantie, wellicht dierlijk vet dat niet giftig of schadelijk is. Als het fel regent, zoals afgelopen nacht, heeft de buurt er last van.

2023-07-25 00:00:00 - Oude Leiearm in Menen alweer vervuild
Nieuws

Oude Leiearm in Menen alweer vervuild

Voorlopige maatregelen

Intussen heeft het bedrijf al meermaals maatregelen genomen, maar die lijken niet voor een definitieve oplossing te zorgen. Volgens schepen Patrick Roose werkt de stad hard om het probleem voor eens en voor altijd te verhelpen.

Vorig jaar lag er nog een band om de vloeistof bijeen te houden. Volgens buurtbewoners is het een probleem dat al bestaat sinds 2021. De stad zegt dat het tijd vergt om een definitieve oplossing te vinden.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere