Nieuws

Oppo­si­tie heeft vra­gen bij red­dings­plan Ther­mae Pala­ce: finan­ci­eel plaat­je niet rond’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Opposotiepartij Vooruit heeft veel vragen bij het reddingsplan voor het Thermae Palace hotel en de Koninklijke Gaanderijen in Oostende, dat gisteren is voorgesteld.

Oostende kondigde gisteren aan dat het met enkele partners 134 mijoen euro investeert in de restauratie van het iconische gebouw op de Zeedijk in Oostende. Over zes jaar moeten die werken af zijn. Daarbij zou ook Mu.ZEE verhuizen naar de Gaanderijen.

Maar Vooruit stelt zich vragen: “Er is zelfs nog geen begin van akkoord met Vlaanderen over de aangekondigde verhuizing van Mu.ZEE. Dat is nochtans een belangrijk onderdeel van de aangekondigde invulling van de Gaanderijen. Meer nog: Jambon heeft vorige week nog verklaard dat een verhuizing misschien wel praktisch niet mogelijk is.”

Thermae Palace Hotel
Nieuws

Mu.ZEE verhuist naar Thermae Palace: zo wil Oostende het iconische gebouw redden

"Financieel plaatje verre van rond"

Vooruit wijst ook op bewering van de stad dat het restauratiedossier staat of valt met de inkomsten uit de bouw van een appartementsblok naast de site van het oude zwembad. “Blijkt nu dat dit idee nog onderzocht moet worden op haalbaarheid. Er zijn dus geen concrete plannen. Het financiële plaatje is dus verre van rond.”

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse