Nieuws

Na zeven jaar is er opnieuw een (ver­nieuw­de) Gou­den Boomstoet

2017-08-19 00:00:00 - 75.000 bezoekers voor Gouden Boomstoet

Op zondag 25 augustus 2024 vindt in Brugge de veertiende editie van de Gouden Boomstoet plaats. Het zal dan 7 jaar geleden zijn dat de stoet door de straten van Brugge trok. De Gouden Boomstoet is een middeleeuwse stoet die een verhaal vertelt over Brugge en het historische graafschap Vlaanderen.

Heel wat vernieuwingen

65 jaar geleden vond de Praalstoet van de Gouden Boom voor het eerst plaats. Door de tand des tijds zijn heel wat kostuums, decoratieve elementen en praalwagens gedeeltelijk of volledig verloren gegaan, deelnemende groepen gingen en kwamen, de indeling veranderde…

Bruggelingen en bezoekers kunnen zich in 2024 verwachten aan een vernieuwde Gouden Boomstoet. Een artistiek team van twaalf experten voert de vernieuwingen door. Toch zal de stoet herkenbaar blijven. Historische personages en taferelen zoals die van Graaf Karel de Goede, Jan Breydel, Johanna van Navarra, de Vikingen en zelfs de kruistochten komen terug. Daarnaast krijgen enkele praalwagens, reus Finaert en de gouden draak een opknapbeurt.

Dynamisch en interactief

De Gouden Boomstoet editie 2024 zet in op dynamiek en interactie. Het publiek wordt betrokken in de verhalen. Zo zullen enkele Brugse zotten opdagen als levende tussentitels. Daarnaast zullen de hofnarren van de hertog letterlijk de grenzen van de stoet doorbreken, waardoor gevels, muren (en toeschouwers?) plots onderdeel van het decor uitmaken.

Om de stoet te realiseren zoekt organisator Brugge Plus vzw 1.500 figuranten

2017-08-19 00:00:00 - 75.000 bezoekers voor Gouden Boomstoet
Nieuws

75.000 bezoekers voor Gouden Boomstoet

En er is voor elk wat wils:

  • Wie begroet er onder een scharlakenrood baldakijn als hertog het publiek?
  • Of laat als elegante ridder of jonkvrouw harten sneller slaan?
  • Wie neem het Vikingzwaard op?
  • Of vlucht in monnikspij voor diezelfde Viking?
  • Wie trotseert er voor ons de pest? Wie zwaait het best met een goeiedag?
  • Wie, oh wie, heeft er de moed zichzelf te kastijden als Brugse flagellant?
Ben Storme