Nieuws

Na bevra­ging: opnieuw weke­lijk­se afva­l­op­ha­ling in Deer­lijk, maar niet in de winter

2023-06-26 00:00:00 - 'Opnieuw wekelijkse afvalophaling': Zwevegem en Anzegem willen tijdelijk af van tweewekelijkse ophaling

Deerlijk laat het afval opnieuw wekelijks ophalen, al geldt dat maar voor de periode tussen mei en oktober. De gemeente halveerde met nog enkele buurgemeenten het aantal ophaalrondes eerder om te besparen.

De beslissing om huisvuilzakken maar om de twee weken meer op te halen zorgde voor ophef in heel wat gemeenten binnen de IMOG-zone. Sommige steden en gemeenten, zoals Waregem, kozen er voor om de afvalophaling toch elke week te laten doorgaan.

Deerlijk bleef bij haar beslissing waardoor de ophaling van huisvuilzakken nu slechts om de twee weken gebeurt. Maar dat zorgde voor steeds meer ongenoegen bij de inwoners van Deerlijk. Vooral gezinnen met jonge kinderen en mensen die op een appartement wonen hadden klachten omdat ze hun afval twee weken moesten bijhouden.

Er is dankzij minder afvalophaling beter gesorteerd, zegt de gemeente nu. Maar na een bevraging van CD&V, waarin negen op tien aangeeft dat ze wekelijkse ophaling willen, komt Deerlijk nu tegemoet. Vanaf volgend jaar is er tussen mei en oktober elke week afvalophaling. Tegen 2026 wordt GFT- en keukenafval trouwens apart opgehaald en komt er een nieuwe restafvalzak, of een afvalbak.

2023-06-26 00:00:00 - 'Opnieuw wekelijkse afvalophaling': Zwevegem en Anzegem willen tijdelijk af van tweewekelijkse ophaling
Nieuws

'Opnieuw wekelijkse afvalophaling': Zwevegem en Anzegem willen tijdelijk af van tweewekelijkse ophaling

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse