Nieuws

Modu­lair recy­cla­ge­park in Meu­le­be­ke: gebruiks­vrien­de­lijk en ergonomisch”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Meulebeke is de bouw gestart van een modern recyclagepark, en dat volgens een concept dat volledig nieuw is voor de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam milieubeheer in Izegem en Ommeland (IVIO).

Het vernieuwde recyclagepark heeft een oprijplatform voor de meeste afvalsoorten, zoals die er al zijn in onder andere Oostende en Bredene. De bezoeker moet geen trappen meer doen. Hij rijdt het oprijplatform op en kan dan zijn afval naar beneden in de gepaste container gooien. Dat betekent dat het park gebruiksvriendelijk is, met aandacht voor de ergonomie van de bezoeker.

Dirk Verwilst, burgemeester: "Ons huidig park was bovendien vrij klein. Er was weinig manoeuvreerruimte, zeker voor mensen die met de wagen en aanhangwagen naar het containerpark. kwamen. Dus er was nood aan uitbreiding."

2022-05-20 00:00:00 - Oostende krijgt modulair betonnen afvalbakkenpark
Nieuws

Oostende krijgt modulair betonnen afvalbakkenpark

Containerpark1
Containerpark2
Containerpark3
DJI 0010

Het nieuwe park bestaat uit verschillende op maat gemaakte betonblokken die naadloos in elkaar passen. En dat versnelt de opbouw gigantisch. Henk Verkouille, Modulo Beton: "Wij zijn maandagmorgen gestart en wij zijn morgenvroeg klaar met het zetten van de beton. En dan hebben we nog alle valbeveiligingen die wij moeten bouwen. Maar normaal gezien zijn wij vrijdag klaar met alles."

Het park zal als voorbeeld dienen voor de andere IVIO-recyclageparken in de toekomst. Het nieuwe recyclagepark van Meulebeke opent al eind juni.

De redactie