Nieuws

Meer en meer baas­jes reke­nen op dierenvoedselbank

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Om de verzorging van hun huisdieren te kunnen betalen, rekenen heel wat dierenvrienden tegenwoordig op de steun van de dierenvoedselbank. Want voor wie in armoede leeft, is de voeding van je huisdier een hele hap uit een soms beperkt budget.

Er zijn vandaag ook heel wat huisdieren die de crisis voelen. Om de twee maanden schuiven bij de dierenvoedselbank in Kuurne een honderdtal dierenliefhebbers aan voor een voedselpakket. Dat aantal groeit. De meest voorkomende pakketten zijn voor honden en katten, maar ook voor vogels en aquariumvissen wordt er eten uitgedeeld. 

Giften en vrijwilligers 

De hoeveelheid die je meekrijgt hangt af van wat de dierenvoedselbank binnenkrijgt. De voedselbank draait namelijk uitsluitend op giften. Heel wat dierenwinkels in de regio geven hun overschotten en er zijn ook dierenvrienden die het initiatief financieel steunen. Ook de vrijwilligers die hier een handje komen toesteken, zijn onmisbaar. Een tiental vrijwilligers staat in voor de stockage, de verdeling in pakketten en de bedeling.

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Celien Tanghe