Nieuws
 | update 

Na luid pro­test sluit de his­to­ri­sche loket­ten­zaal in het sta­ti­on van Brug­ge toch niet

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er komt een masterplan om te onderzoeken wat er met de lokettenzaal van het station van Brugge moet gebeuren en welke functie die nog zal hebben. Dat heeft de stad Brugge in overleg met de NMBS beslist. De historische inkomhal is sinds december dicht om er dringende herstellingswerken uit te voeren.

Wie eind vorig jaar nog in de lokettenzaal van het station van Brugge was, zag dat de hal er niet goed aan toe is. De NMBS besloot daarop de zaal te sluiten en werken uit te voeren. Tot protest van veel verenigingen en politieke partijen die dachten dat de historische zaal nooit meer toegankelijk zou zijn voor reizigers. Maar dat is niet de bedoeling, klinkt het na overleg tussen de NMBS en de stad Brugge vandaag. 

Actie station 2
Nieuws

N-VA- mandatarissen dringen afgesloten lege wachtzaal van station Brugge binnen

Nieuwe functie

Zowel de stad als de NMBS willen de inkomhal dus opnieuw openen voor het publiek. Alleen zal dat nog niet voor meteen zijn want er moeten grote werken gebeuren. Bovendien koopt amper 10 procent van de reizigers nog een treinticket aan het loket. De wachtzaal zal dan ook na overleg een nieuwe functie krijgen.

De NMBS neemt de kosten van de werken voorlopig op zich. Zij willen ook alles vernieuwen, in en rond de wachtzaal, tot het sanitair toe.

station brugge interieur
Nieuws

Historische wachtzaal in station van Brugge blijft dicht

Jens Lemant
Celien Tanghe