Konings­paar bezoekt Rou­lar­ta & brand­weer Deerlijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vandaag brengen Koning Filip en Koningin Mathilde een bezoek aan West-Vlaanderen. Ze bezoeken Roeselare & Deerlijk.

Koningin Mathilde en koning Filip hebben een bezoek gebracht aan mediagroep Roularta. Het koningspaar kreeg er een rondleiding op de redactie en in de drukkerij. Daarop volgde een bezoek aan de nieuwe brandweerkazerne in Deerlijk. Er stond ook nog een bezoek aan het gemeentehuis van Deerlijk op de agenda.

"Koningspaar kent De Krant Van West-Vlaanderen"

Mediagroep Roularta was het startpunt van de reeks bezoeken in West-Vlaanderen. De koning en koningin kregen er een rondleiding op de redactie en in de drukkerij. Bij aankomst bij Roularta stonden enkele enthousiaste buurtbewoners buiten klaar om het koningspaar te begroeten.

Bart Castelyn, de hoofdredacteur van de Krant van West-Vlaanderen, leidde de koning en de koningin rond op de redactie. Daar nam het koningspaar uitgebreid de tijd om met enkele journalisten te praten. "

Het was heel bijzonder. Ik had het genoegen om het verhaal van KW te doen. Alles is vlot en goed verlopen en de koning en koningin waren oprecht geïnteresseerd. Ze kenden de krant ook. Het was een hele eer", zegt Castelyn.

CEO van Roularta Xavier Bouckaert gaf meer uitleg over het bedrijf en de geschiedenis en werking ervan.  De route eindigde in de drukkerij waar de Krant van West-Vlaanderen van vrijdag op dat moment gedrukt werd.

Voor de gelegenheid krijgt de krant een voorpagina met een kindertekening van een van de kinderen van de medewerkers. Daarop staan de koning en koningin afgebeeld. Het koningspaar kreeg de cover in primeur te zien en ontving ook alle tekeningen van kinderen van medewerkers van Roularta overhandigd. 

Nieuwe brandweerkazerne in Deerlijk

Daarna trokken de vorsten richting Deerlijk om een bezoek te brengen aan de nieuwe brandweerkazerne, die deel uitmaakt van de hulpverleningszone Fluvia. Daar volgde een rondetafelgesprek met de burgemeesters van Deerlijk en Anzegem, de zonecommandant en enkele vrijwilligers.

"Daar hebben we gesproken over de brandweerhervorming, vrijwilligers en over het kazerneplan van hulpverleningszone Fluvia. De koning en koningin waren vol lof over het werk dat wij hier uitvoeren en over het engagement van onze vrijwilligers", zegt zonecommandant Olivier Dorme.

Ook kreeg het koningspaar er een rondleiding en was er een oefening met blusdemonstratie en een evacuatie door de ladderwagen.

2023-05-04 00:00:00 - Koningspaar bezoekt Roularta & brandweer Deerlijk - koningspaar_deerlijk.jpg
Andy Debo
Belga