Nieuws

Koning Filip bezoekt Diks­mui­de en getrof­fen bewoners

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Koning Filip bezoekt vrijdag de getroffen Westhoek. In Diksmuide woont de koning, samen met minister van Binnenlandse Zaken Verlinden, het crisisoverleg bij. Daarna volgt een bezoek aan de commandocel van de hulpdiensten in Diksmuide en de koning gaat ook langs bij een getroffen landbouwer.

Koning Crisiscel

Zicht krijgen op de situatie

Een koninklijk bezoek hoort bij een rampsituatie want zo wil het hof bezorgdheid en medeleven uiten over de situatie die de Westhoek nu al haast twee weken teistert. De koning is om half elf aangekomen in Diksmuide en is er verwelkomd door minister van Binnenlandse Zaken Verlinden en burgemeester Laridon.

Op het programma staat voor de vorst eerst het bijwonen van de crisiscel. Die is al sinds 9u30 bijeen gekomen. Koning Filip krijgt er een duidelijke stand van zaken over de situatie. Nadien bezoekt hij de commandpost van de hulpdiensten, in Heernisse. Om er de hulpverleners en brandweermannen die al dagenlang in de weer zijn een hart onder de riem te steken.

Zo rijdt de koning door het water

Maar de vorst wil ook op het terrein met getroffen inwoners spreken. Dat gebeurt nadien. Dan gaat de koning naar landbouwer Lieven Vanassche, die bij het Blankaartbekken woont.

Daar raken is niet evident. De weg is overspoeld door het wassende water. Paaltjes geven aan waar de weg loopt. De koning krijgt zo wel degelijk een juiste indruk van de wateroverlast.

Bart Coopman
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville