Nieuws

Koksij­de is hoofd­lo­ca­tie van vijf­tien­de Eneco Clean Beach Cup

Eneco Beach Clean Cup

Belga

Koksijde is op 24 maart de hoofdlocatie van de Eneco Clean Beach Cup. Tijdens het evenement verzamelen duizenden vrijwilligers in de verschillende kustgemeenten om afval op het strand op te ruimen. Vorig jaar werd er in totaal vijf ton afval verzameld op de stranden.

Voor de vijftiende editie van de Eneco Clean Beach Cup is de surfclub Windekind in Koksijde de hoofdlocatie. Naar jaarlijkse traditie verzamelen er tijdens de opruimactie duizenden vrijwilligers om op het strand afval te ruimen.

"Het is keer op keer hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen zich willen engageren voor een proper strand en een schonere oceaan. Vorig jaar verzamelden we maar liefst vijf ton afval, waarvan het merendeel plastic", zegt Sven Fransen, surfer en bezieler van het initiatief.

Workshops en lezingen

De Eneco Clean Beach Cup wordt elk jaar omkaderd door animatie, live muziek, strandspelletjes en educatieve projecten zoals de Education Dome. Daar kunnen bezoekers workshops en lezingen volgen. "Daarmee confronteren we onze bezoekers rechtstreeks met het globale probleem van afval dat op stranden slingert en hoofdzakelijk uit zee aanspoelt", zegt Fransen. 

Deelnemers kunnen op 24 maart terecht in Koksijde of een van de andere deelnemende locaties tussen De Panne en Cadzand. Vuilnis rapen kan vanaf 13 uur. 

2023-03-27 00:00:00 -  Eneco Clean Beach Cup: ruim 5 ton afval opgeruimd
Nieuws

Eneco Clean Beach Cup: ruim 5 ton afval opgeruimd

Deelnemers brengen daarna hun verzameld afval binnen. Op het einde van de dag wordt het aantal deelnemers en het aantal ton opgehaald afval bekend gemaakt tijdens het slotmoment in Koksijde.

Ozark Henry heeft ook een lied geschreven om de actie in de kijker te zetten:

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere