Nieuws
 | update 

KIJK: dit is giraf Zuri, het nieu­we pronk­stuk van Bellewaerde

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bellewaerde Park in Ieper mocht vanmiddag een nieuw dier verwelkomen: giraf Zuri, een dame van drie jaar oud. Ze komt van dierenpark Pairi Daiza in Brugelette, Henegouwen.

Vorig jaar heeft Bellewaerde heel wat investeringen doorgevoerd, met nieuwe attracties en ook nieuwe verblijven voor giraffen en zebra's. En die drie giraffen krijgen vandaag een nieuwe kameraad: Zuri. 

De giraf is drie jaar oud en komt van Pairi Daiza. Het was een hele klus om het dier van Henegouwen tot in Ieper te krijgen, maar alles is goed en rustig verlopen. Zuri verkent deze namiddag al haar nieuw verblijf.

In totaal spot je nu vier giraffen in het park, waaronder een mannelijke giraf en drie vrouwtjes. Vanaf 3 jaar worden vrouwelijke Rothschildgiraffen geslachtsrijp. De komst van Zuri is cruciaal voor het Europees kweekprogramma waar Bellewaerde actief aan deelneemt.

Komen er ook nog leeuwen?

Wie Bellewaerde zegt, denkt wellicht meteen aan leeuwen, de mascotte van het park. Maar in september is de laatste leeuw, Aru, overleden. Het dier was 16 jaar oud en had medische problemen.

Het park investeerde bijna 3 miljoen euro in het nieuwe verblijf van tijgers en leeuwen. Ze zijn nog altijd op zoek naar nieuwe leeuwen en leeuwinnen in andere dierenparken om een kweekprogramma op te starten.

2023-09-27 00:00:00 - In Bellewaerde Park is de laatste leeuw overleden 'Park in diepe rouw'
Nieuws

In Bellewaerde Park is de laatste leeuw overleden 'Park in diepe rouw'

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere