Nieuws

You­tu­ber dringt s nachts Bel­le­wae­r­de bin­nen, het park dient klacht in

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bellewaerde Park uit Ieper dient een klacht in tegen een Youtuber, die in een video toont hoe hij 's nachts het pretpark binnendringt.

Eind december kroop een jongeman over de omheining van Bellewaerde Park. Daarna liep hij er samen met een kompaan rond. Hij beklom onder meer de 32-meter hoge Boemerang. De Youtuber is onbekend, heeft ook maar twee video's en nog geen honderd abonnees. Bellewaerde Park is niet te spreken over z'n stunt.

Youtube1
Youtube2
Youtube3

Filip Van Dorpe van Bellewaerde: “Zoiets keuren wij uiteraard af. Ik denk dat als mensen zulke stunts doen om in de kijker te komen, dat die ook nog eens een slecht voorbeeld geven aan de jeugd. Zulke dingen kunnen we alleen afkeuren. Wij hebben uiteraard een klacht ingediend bij de politie. Dus zij bekijken het dossier. Het dossier wordt nu opgevolgd door hen.”

En de Youtuber gaat ook op verkenning bij de dierenverblijven. Bij de tijgers schijnt ie zelfs met de flashlight van zijn gsm in hun kooien. “Die worden daar bang van, die verwachten dat niet. Gelukkig hebben die dieren niets, we hebben dat ook gecontroleerd. De dierenarts heeft dat bevestigd. Maar zulke dingen kunnen dus niet hé.”

En de nachtwaker?

Je vraagt je natuurlijk af, hoe komt het dan dat die twee niet op heterdaad zijn betrapt? “We hebben een heel groot park. De nachtwaker doet af en toe zijn ronde. Dus normaal gezien als je met twee bent, kan je wel een klein beetje kijken of de nachtwaker aanwezig is of niet. Dus het zal een beetje een kat- en muisspel geweest zijn tussen de nachtwaker en tussen de twee jongens.”

Bellewaerde heeft dus een klacht ingediend, de jongeman riskeert een gevangenisstraf tot een maand en een boete. Meer wil de politie voorlopig niet kwijt.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Ben Storme