Nieuws

Kerst­sfeer in Bel­le­wae­r­de lokt tot 6000 bezoe­kers per dag

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bellewaerde in Ieper is tijdens de kerstvakantie uitzonderlijk open. Het pretpark haalde voor de gelegenheid de kerstdecoratie uit de kast en dat lokt heel wat volk. Vrijdag zakten 3000 bezoekers af naar Ieper en de dag daarvoor waren dat er minstens dubbel zoveel.

Bellewaerde in Halloweensfeer is een vertrouwd beeld, maar nu is het thema kerst. Elke vooravond doorkruist een kerstparade met vijftig figuranten het domein in Ieper. De attracties hebben tijdelijk een andere naam die past bij deze tijd van het jaar. Zo is de River Splash omgedoopt tot de Kerstbûches en heet de Huracan nu Winter Express. Kinderen kunnen ook langsgaan bij de kerstman en zijn elf in het huis van de kerstman.

Volgend jaar opnieuw

Vooral de sfeerverlichting springt in het oog. “We hebben meer dan 600 verlichte kerstbomen”, zegt Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde. “Ons team heeft alles uit de kast gehaald om het park in een volledig ander kleedje te stoppen.” Door de positieve reactie van het publiek heeft Bellewaerde beslist om ook volgend jaar de attracties te laten draaien tijdens de kerstvakantie. Bellewaerde blijft nog de hele kerstvakantie open. Daarna sluiten ze opnieuw de deuren tot aan de paasvakantie. 

Stefaan Six
Robbe Wets