Nieuws

Melis­sa Deprae­te­re roept Bel­le­wae­r­de op mat­je: Meer inspan­nin­gen doen voor kin­de­ren met handicap”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere tikt Bellewaerde Park in Ieper op de vingers. Sinds kort hanteert het pretpark strengere veiligheidsnormen, waardoor sommige attracties niet meer toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking.

Lander liep bij de geboorte hersenschade op en heeft daardoor een beperking. Hij had al acht jaar een abonnement voor het pretpark Bellewaerde, in september verlengden zijn ouders het abonnement voor 400 euro. 

Maar door de aangepaste veiligheidsnormen blijven voor hem nog maar twee attracties over. “Jongeren met een handicap zijn daar de dupe van. Voordien had Lander al een beperkte toegang tot attracties, door de nieuwe regels blijven er maar twee over. Bellewaerde wilde het abonnement niet terugbetalen. Dat kan echt niet de bedoeling zijn", reageert Depraetere.

Oplossing

Depraetere riep staatssecretaris Alexia Bertrand op in de Kamercommissie om een oplossing te zoeken. "Iedereen moet daarvan kunnen genieten. Bij een aantal attracties kunnen toegangsbeperkingen zijn om veiligheidsredenen, maar de consument moet duidelijk worden geïnformeerd", zegt staatssecretaris Bertrand.

Ondertussen heeft Bellewaerde het abonnement terugbetaald. "We zijn dit onderling overeengekomen, iedereen is daarmee tevreden", klinkt het bij het park, dat verder niet wenst te reageren.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere