Nieuws

Nieu­we attrac­ties en die­ren­par­ken trek­ken Bel­le­wae­r­de Park naar hoger niveau

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bellewaerde Park Ieper pakt uit met zes nieuwigheden om het pretparkseizoen vanaf 1 april op gang te trappen. Een investering van 17 miljoen euro voor twee familieattracties, twee vernieuwde dierenverblijven, een nieuwe speelzone en het vernieuwd self-service restaurant.

Het is meteen de grootste investering in één seizoen ooit. “We kiezen heel bewust voor deze investeringen in zowel attracties, dierenverblijven als restaurant. Overal waar je in het park gaat, zal er wel iets nieuws te ontdekken zijn,” zegt algemeen directeur Stefaan Lemey.

Middeleeuws restaurant

In het KidsPark kunnen bezoekers terecht in het vernieuwde self-service restaurant om hun honger te stillen, in een middeleeuws jasje. (.)

Zowel voor de verwarming van het restaurant, als voor de dierenstallen, gebruikt het park geothermie. Deze duurzame verwarmingstechniek onttrekt warmte aan de ondergrond via 30 boringen van 100 meter diep. Dat is meteen de duurste investering.

Nieuwe attracties

In de India zone wordt de nieuwe attractie Hampi gebouwd. Bezoekers gaan aan boord in een van de gondels van de attractie en tuimelen aan een sneltempo door de lucht. Daarnaast zal er een klim- en klauterzone zijn.

Verderop, in de Canada zone, komt een rondtollende wagon Psssht Station.

Dichter bij de dieren

In de ogen kijken van een Amoertijger of op dezelfde hoogte als een giraf staan. Het spreekt tot de verbeelding van iedereen en zal ook in Bellewaerde Park mogelijk zijn. (.)

De bestaande verblijven van de leeuwen, Amoertijgers, Rothschildgiraffen en Grévyzebra’s worden volledig aangepast. Hekwerk wordt vervangen door natuurlijke barrières zoals water. Daarnaast worden over de verblijven wandelbruggen geïnstalleerd en kan je binnen gluren bij de dieren.

Bellewaerde Park opent de deuren vanaf 1 april.

2023-03-07 00:00:00 - Nieuwe attracties en dierenparken trekken Bellewaerde Park naar hoger niveau - bellewaerde_3_0.jpg
2023-03-07 00:00:00 - Nieuwe attracties en dierenparken trekken Bellewaerde Park naar hoger niveau - bellewaerde_2_0.jpg
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Ben Storme