Nieuws

Kerst­markt in Ieper pakt uit met kerstiglo’s’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Ook in Ieper is het aftellen naar Kerstmis. Daar is de kerstmarkt in nieuwe stijl gestart. Jarenlang was de ijspiste dé attractie in de kerstperiode, maar de stad koos deze keer voor een nieuwe en originele aanpak.

Op de Grote Markt staan nu kerstiglo’s. Daar kan je afspreken met familie of vrienden, bij een drankje. Het is ideaal weer om even de warmte in een iglo op te zoeken. De iglo’s zijn een energiebesparend alternatief voor de ijspiste. Het is iets nieuws en de stad hoopt dat deze bubbeltenten aanslaan. Ieper zet daarmee de tering naar de nering.

Je kan in zeven chalets terecht voor een gevarieerd aanbod cadeautjes, kerstmutsen, sjaals en snuisterijen voor onder de kerstboom. En bij een kerstmarkt hoort ook een zogenoemd druppelkot.

Het kostte de organisator van de kerstmarkt moeite om voldoende uitbaters te vinden na vorig jaar. De Ieperse kerstmarkt was toen met twee weken regen geen commercieel succes. Maar Danny en Nadine hebben er alle vertrouwen in: “Wij proberen niet om de grote massa van alles te doen, maar iets specifiek voor de mensen. Een leuk kerstcadeautje dat niet te prijzig is.”

De Ieperse kerstmarkt loopt tot tien januari.

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville