Nieuws
 | update 

IMOG inves­teert 35 mil­joen euro, er komen 30 jobs bij

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Afvalintercommunale IMOG in Zuid-West-Vlaanderen investeert 35 miljoen euro in de afvalophaling. Er komen nieuwe vuilniswagens, extra personeel en ook nieuwe systemen. Zo zal vanaf 2026 keukenafval van het restafval gescheiden worden bij de ophaling.

De intercommunale IMOG in Harelbeke bereidt zich voor op een nieuw afvalbeleid voor de toekomst. En daar horen nieuwe investeringen bij.

"35 miljoen euro is de grootste investering van de laatste 10 jaar. We investeren met een medecontractant in 10 nieuwe voertuigen, maar ook in medewerkers, weegsystemen, beladingsystemen, software en infrastructuur om alles in goede banen te leiden", legt CEO John Bonnier. 

Aparte GFT-ophaling

Afvalstromen gescheiden houden wordt belangrijker dan ooit en dat betekent nog meer en beter sorteren. Vanaf 2026 wordt in tien gemeenten van IMOG het GFT-keukenafval apart opgehaald. Zo belandt het niet meer bij het restafval. IMOG kondigde eerder ook al een investering aan van 15 miljoen euro in een nieuwe sorteermachine.

"De mensen zullen kansen krijgen om het keukenafval uit het restafval te houden, naast PMD, papier, karton en de stromen die op het containerpark ingezameld worden. En dat moet leiden naar een reductie van afval van 137 kg per inwoner per jaar in 2023 naar nog een 110 kg in 2030", klinkt het bij Bonnier. 

Stefaan Six
Davy Vercamer
Celien Tanghe