Nieuws

Hon­den en eige­naars stra­len op Euro­dog­show Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het hele weekend lang staat Kortrijk Xpo in het teken van de hond. Prijsbeesten treden er aan voor een internationale jury, maar ook de recreant is welkom. Onze festivalreporter mat er de sfeer op. 

De organisatoren van de Eurodogshow houden dit jaar de 59ste editie van hun evenement. Voorzitter Joël Vanlerberghe was daar al 54 keer bij. "We willen zoveel mogelijk een beurs maken voor alles wat met de hond te maken heeft", benadrukt hij. "We bieden niet alleen de schoonheidscompetitie aan maar we lichten de bezoekers ook in over alles wat de hond kan en wil doen. De hond kan zo thuis een aangename vriend worden."

Goed in zijn vel

Waar traditioneel de focus vooral op de keuringen van de jury lag, besteedt het evenement tegenwoordig een hele hal aan 'Lifestyle en Happiness'. Daar begeleidt 'Kwispelcoach' Christel Sonck eigenaars om hun honden op een correcte manier gedrag aan te leren. Verder krijgen de hondenliefhebbers ook de kans om materiaal en accessoires zoals leibanden of een kersttrui aan te kopen om hun trouwe viervoeter te plezieren. 

Hij vindt het leuk en krijgt dan altijd vleesjes die hij anders niet krijgt om extra goed te werken

Cynthia (eigenaar van Thibor)

Ring of Honor

De kandidaten die als primussen uit de keuring komen, mogen de eerste dag van de Eurodogshow afsluiten in de 'Ring of Honor'. Op dat podium verschijnen verschillende rassen voor de internationale jury en leggen de huisdieren samen met hun compagnons een ereronde af. Katrien uit Heule maakt het hondenfestival deze editie voor het eerst als toeschouwer mee, want normaal neemt ze met een van haar honden deel aan de wedstrijd. Haar chihuahua vergezelt haar wel in het publiek. "Ik ben al 25 jaar erkende kenner van dat ras dus is het normaal dat ik dat ras wat in het oog houd", deelt ze. "Andere rassen spreken mij ook wel aan. Ieder hondje heeft zijn eigen persoonlijkheid" 

Honden in de kijker
Eurodogshow 2023 Kortrijk Golden Retriever
Eurodogshow 2023 Kortrijk Ring of Honor
Eurodogshow 2023 Kortrijk kwispelcoach
Eurodogshow 2023 Kortrijk fotoshoot
Eurodogshow 2023 Kortrijk poedel
Eurodogshow 2023 Kortrijk kerststand
Eurodogshow 2023 Kortrijk parcours
Eurodogshow 2023 Kortrijk chihuahua
Eurodogshow 2023 Kortrijk teckel
Eurodogshow 2023 Kortrijk kersttrui
Eurodogshow 2023 Kortrijk zilver
Eurodogshow 2023 Kortrijk jury
Eurodogshow 2023 Kortrijk ras
Eurodogshow 2023 Kortrijk winnares
Eurodogshow 2023 Kortrijk finale

De grote slokoppen stoten door naar de slotshow 'Best in Show' zondagavond. Cynthia en haar bullmastiff Thibor hebben daarin een plaats bemachtigd door zaterdag in hun reeks goud te halen. Achteraf zien beide er moe maar tevreden uit. "Hij vindt het leuk en krijgt dan altijd vleesjes die hij anders niet krijgt om extra goed te werken", lacht Cynthia. Zondag verwacht de organisatie de meeste bezoekers. 

Robbe Wets