Nieuws

Groen Ware­gem stelt nieu­we kan­di­da­ten voor

Groen Waregem

Groen Waregem

In Waregem heeft de partij Groen enkele nieuwe kandidaten voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat gebeurde op de nieuwjaarsreceptie. De partij sprak ook zijn ambities uit: positief campagne voeren en veel goesting om te besturen.

Matti Vandemaele, federaal lijsttrekker voor Groen, verzamelde zijn troepen in de foyer van de Schakelbox. Hij richtte zijn blik al op de lokale verkiezingen in oktober, want er staat een druk jaar voor de boeg.

Van enkele vertrouwde gezichten was al duidelijk dat zij opnieuw op de lijst staan. “Voorzitter en gemeenteraadslid Simon Wemel trekt de lijst, ook Marij Vanlauwe, Inge Vandevelde en Hilde Malfait - de drie verkozenen van de vorige verkiezingen - werden al als namen prijsgegeven”, zegt Groen Waregem.

Nieuwe namen

Bovendien werden enkele nieuwe namen van kandidaten bekend gemaakt: Dries Demuytere, Johannes Heremans, Sonja Blauwblomme, Sophie Cocheteux, Nancy Dewaele, Tom Ruysschaert, Leen Vanlancker, Brent Verbeke, Bianka Kühne en Gunther Heremans. “Ervaren en gekende Groen-supporters die ook in 2018 de lijst steunden,” zegt Simon Wemel.

Nieuwe namen zijn Jan Cappelle (47), Vicky Van Den Heede (51) en Mien Desmet (44) uit het centrum, studente Lina Herman (20), Laura Malfait (22) uit Beveren-Leie, Desselgemnaars Eefje Deweer (43) en Joost Coorevits (59) en Petrouchka Rogge (56) uit Sint-Eloois-Vijve. “Een goede mix qua leeftijd, woonplek en werkcontext en allemaal met een frisse blik op de Waregemse politiek en goede ideeën, die in ons programma werden opgenomen”, aldus Simon.

Groen Waregem 2

Groen Waregem

Eigen lijst en geen stadslijst

Groen Waregem kiest er ook bewust voor om met een eigen Groen-lijst op te komen en geen bredere stadslijst te vormen. “We zijn van mening dat Waregem een groene toets kan gebruiken,” zegt Marij Vanlauwe. “Met onze eigen lijst en een sterk programma hopen we dan ook die Waregemnaars aan te spreken die vernieuwing zoeken.” De goesting bij de Groenen lijkt alvast goed te zitten.

Groene Pluim

Als kers op de taart werd ook de Groene Pluim uitgereikt. Amba-Amba, het opleidings-, probeer- en groeicentrum in Desselgem, werd beloond voor hun bijdrage aan de Waregemse samenleving. Zorg- en beleefboerderij De Stege was tweede.

Robbe Van Damme
Andy Debo