Nieuws

Geen kam­pe­ren­de ouders meer bij school voor bui­ten­ge­woon onder­wijs: Van­avond leg­gen we de puzzel”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bij de school voor buitengewoon onderwijs Ravelijn in Brugge zijn de inschrijvingen vanmorgen rustig verlopen. Vanavond legt de directie de puzzel om te zien of iedereen er een plaatsje kan krijgen. Afgelopen weekend kampeerden ouders voor de ingang om er zeker van te zijn dat hun kind met specifieke zorgnoden volgend jaar daar naar school kan. 

Zaterdag zaten er nog ouders te kamperen voor de school voor buitengewoon secundair onderwijs Ravelijn in Brugge. Vandaag is dat niet het geval.

Afgelopen nacht mochten ze van de directie in de refter slapen om dan vanmorgen hun kind voor in te schrijven. Niet definitief dus. "Misschien krijgen deze mensen morgen een verlossend telefoontje, maar ik moet die puzzel vanavond met ons team leggen", zegt directeur Isabel Vercauteren.

Schoolkamperen01
Nieuws

Ouders kamperen voor schoolpoort in Brugge voor inschrijvingen Buitengewoon Secundair Onderwijs

Kwetsbare groep

De inschrijving gebeurt bewust niet digitaal, zegt de school. "Wij willen een kleine en warme school zijn. Ik was van mening dat we bij fysieke inschrijvingen mensen kunnen betrekken. We zitten hier ook met een kwetsbare groep ouders voor wie digitaal aanmelden eigenlijk heel moeilijk is."

Volgens de directeur klopt het niet dat er op school niet genoeg plaatsen zijn. "Ik heb zondag nog eens de plaatsen geteld. Op schoolniveau hebben we er 35 vrij. Maar in die bepaalde klas, waar zorg voor de kinderen heel hoog is, zijn de plekken beperkt."

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse