Nieuws

Flavou­ri­te Bru­ges”, trots op Brug­se gastronomie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Onder de vlag "Flavourite Bruges" wil de stad Brugge zich nog meer gaan profileren als de bakermat van de Belgische gastronomie.

Brugge en de Brugse regio (met een heel sterke vertegenwoordiging van Knokke-Heist) tellen het hoogste aantal Michelinsterren per inwoner. Maar de topgastronomie evolueert. De topchefs en ondernemers staan voor uitdagingen. De stad Brugge wil met het label "Flavourite Bruges" de inspanningen verhogen om de gastronomie op de kaart te zetten.

"Flavourite Bruges" wordt zo de nieuwe vlag waaronder alle initiatieven zullen komen die in de toekomst de Brugse trots op haar gastronomie willen belichamen. Het initiatief is ook een samenwerking van de stad met hotelscholen Spermalie, FCAC en Ter Groene Poorte. Ook de chefs zelf ondersteunen de actie. Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman is mee het uithangbord.

Kookeet

Ook Kookeet zal met "Flavourite Bruges" een nieuwe baseline krijgen. Er start trouwens vandaag een call naar alle Brugse chefs die willen deelnemen aan de nieuwe editie van Kookeet, op 24, 25 en 26 september. De geplande verhuizing van Kookeet naar de weide aan het Grootseminarie gaat nog altijd door.

"Flavourite Bruges" krijgt gedurende twee jaar een coördinator die alle acties moet stroomlijnen. In maart start er een actie waarbij twintig deelnemers elke week een bon van vijftig euro kunnen winnen. Dan moeten ze wel een Brugs gastronomisch restaurant bezoeken en een foto delen op sociale media met de hashtag #flavouritebruges.

Bart Coopman
Lorenzo Dejonghe