Nieuws

Emma Mees­se­man is West-Vlaams Ambas­sa­deur 2023

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Emma Meesseman (30) is verkozen tot West-Vlaams Ambassadeur 2023. De Ieperse basketbalster kreeg de titel woensdagavond tijdens een gala-avond in Roeselare. “Ik had het niet verwacht, maar ik ben heel vereerd met de titel”, reageerde de basketbalspeelster.

Voor de zesde keer gingen De Krant van West-Vlaanderen, Radio2, Focus-WTV en de provincie West-Vlaanderen op zoek naar een West-Vlaming die het afgelopen jaar onze provincie op de kaart zette. Zowel de vakjury als de lezers van De Krant van West-Vlaanderen, de kijkers van Focus-WTV en de luisteraars van Radio2 waren onder de indruk van basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper, die een indrukwekkend sportief jaar achter de rug heeft.

Europees kampioene

Zo haalde ze met haar ploeg Fenerbahçe Alagöz Holding niet alleen de kampioenstitel, maar won ze met de Turkse ploeg ook de EuroLeague Women, de Europese basketbalcompetitie voor vrouwen. Al was hét orgelpunt ongetwijfeld de Europese titel die ze behaalde met de Belgian Cats afgelopen zomer. “Ik had het niet verwacht, maar ik ben heel vereerd met de titel. Ik ben heel preus. Fantastisch vind ik dat! Basketbal heeft me al zoveel mooie dingen opgeleverd, en daar ben ik heel dankbaar voor”, reageert Emma in een videoboodschap.

“Ik vind de titel van West-Vlaams Ambassadeur een hele eer. Maar het liefst van al blijf ik gewoon Emma.”

Emma Meesseman, West-Vlaams Ambassadeur 2023

Met de titel van West-Vlaams Ambassadeur won ze van de andere genomineerden: Brihang, Camille Dhont, Karel Sabbe, Will Tura en Wim Willaert. Op het moment van de uitreiking speelde Emma een wedstrijd in Hongarije. De prijs werd in Roeselare in ontvangst genomen door haar moeder Sonja Tankrey, zelf ooit een basketbalspeelster op internationaal niveau.

West Vlaams ambassadeur 2023 kandidaten

KW - Thiana Van Den Bussche

Emma vervoegt het lijstje van West-Vlaams Ambassadeurs met daarbij Wim Lybaert (2018), Niels Destadsbader (2019), Wim Opbrouck en Saghine Lampaert (2020), Dominique Persoone (2021) en Maaike Cafmeyer (2022).

Wim Lybaert
2019-11-27 00:00:00 - Niels Destadsbader is West-Vlaams ambassadeur
Wim Sagine
Dominique
Maaike

Bedrijvig West-Vlaanderen & Warm West-Vlaanderen

Nieuw dit jaar was ook de verkiezing van ‘Ambassadeur van Bedrijvig West-Vlaanderen’ en ‘Ambassadeur van Warm West-Vlaanderen’. Ekopak in Tielt speelde zich in de kijker van Bedrijvig West-Vlaanderen omdat het wereldwijd bedrijven helpt om afvalwater om te zetten naar puur proceswater. De titel voor ‘Ambassadeur van Warm West-Vlaanderen’ ging dan weer naar Villa Rozerood uit De Panne, een zorghotel dat zwaar zieke kinderen, jongeren en hun gezin een vakantie bezorgt.

Whats App Image 2023 11 29 at 20 22 24
Redactie