Nieuws

Eer­ste gas­ten op kraam­be­zoek in De Blan­k­aart voor het zeearendje

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het natuurgebied De Blankaart in Woumen bij Diksmuide, maken ze zich op voor een druk weekend. Gisteren is al zeker één kuiken van het Europese Zeearendenkoppel Paul en Betty geboren. De kans is groot dat er nog een tweede ei in het nest zal uitgebroed worden.

Vogelspotters waren er vanmorgen nog niet, maar een vrije basisschool uit Zedelgem was wel als één van de eerste gasten op kraambezoek in De Blankaart. Aan het bekende brugje bij de grote vijver hielden ze halt om het nest van de Zeearenden, dat 300 meter aan de overkant hangt, gade te slaan.

Zeearenden
Nieuws

Primeur! Eerste kuiken van zeearenden Betty en Paul komt piepen in de Blankaart

Boeiend en spannend

Katrien Rabaey, juf 5de leerjaar VBS De Leeuw Zedelgem: “Natuurlijk is het boeiend en leuk nieuws om te horen dat er een kuiken geboren is. Fijn ook dat we het nest hebben gezien en dat we ook heel wat over de zeearend te weten zijn gekomen. Spannend. Wij gaan het ook zeker opvolgen in de klas.”

"Natuurlijk is het boeiend en leuk nieuws om te horen dat er een kuiken geboren is."

Katrien Rabaey

Het eerste pasgeboren kuiken zit in het nest en is nog niet te zien. Guido Vandenbroucke, conservator: "We gaan ervan uit dat er één kuiken is. Wellicht de komende uren komt er een tweede. Die kuikens moeten nog wat aansterken vooraleer ze met hun kopje boven het nest komen piepen. Dat is een heel diep nest. Pas binnen een tiental dagen zullen we waarschijnlijk de kuikens kunnen waarnemen."

De Zeearend lijkt een vaste waarde te worden in De Blankaart. Als het nog eens tot broeden komt, zal je alles via een webcam kunnen volgen.

Redactie