Nieuws

Demir ver­biedt jacht op klein­wild in regio Westland

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Patrijzen kweken en loslaten in het wild is verboden en ontoelaatbaar. Dat zegt Vlaams minister van Natuur en Handhaving Zuhal Demir naar aanleiding van de vastgestelde uitzettingen van patrijs in Houtem bij Veurne en De Moeren.

Zij verbiedt de jacht op de kleinwildsoorten fazant, haas en patrijs in het volledige gebied rond Houtem. Daardoor mag niemand dit jachtseizoen nog op de dieren jagen binnen de zogenaamde wildbeheerseenheid Westland, op het grondgebied van Veurne, Alveringem, Vleteren, Lo-Reninge en Poperinge. De wildbeheerseenheid Westland telt 22 jachtrechthouders.

“Onze inspecteurs van Natuur en Bos hebben sterk werk geleverd. Het strafonderzoek moet nu gevoerd worden om de daders effectief te vervolgen. Maar we gaan zelf niet op onze lauweren rusten en gaan nog een stap verder”, zegt Demir. “Ik heb vanmiddag beslist dat alle jachtactiviteiten op kleinwildsoorten fazant, haas en patrijs in het volledige gebied van de wildbeheerseenheid verboden wordt. Wie niet horen wil, moet voelen. Het illegaal kweken en uitzetten van patrijzen is een onaanvaardbare praktijk”. Het jachtverbod duurt tot 30 juni.

De redactie