Nieuws

Pre­mier bezoekt kri­tie­ke gebie­den in Poperinge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na een week vol onheilspellende berichten heerst er gematigd optimisme in de Westhoek. Grote evacuaties en kritieke overstromingen zijn uitgebleven en het water lijkt ook voor de komende tijd onder controle. Dat kwamen de Premier, Alexander De Croo en Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zelf vaststellen in Poperinge. Hun respect voor de hulpdiensten is groot. Ze kondigen ook maatregelen aan.

Premier Alexander De Croo kwam vanmiddag zelf polshoogte nemen met Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden op de brug in Roesbrugge. Daar werd het alarmpeil net niet bereikt op zaterdagmorgen. Nu het niet meer regent moet deze watermassa wel nog naar zee.

Bepaalde plaatsen blijven kritiek zoals de Fintele en de Blankaart. De situatie is er precair, maar door de inzet van veel mensen is het gevrijwaard. De Premier komt hier vandaag ook lessen trekken.

"Investeren in het voldoende vrijmaken van de IJzer en het versterken van de dammen is iets waar we met de Vlaamse regering zullen over samenzitten. Ook ervoor zorgen dat de Civiele bescherming voldoende sterk is om op momenten als deze de woonkernen te kunnen vrijwaren is belangrijk.

Alexander De Croo - Eerste Minister
Whats App Image 2023 11 11 at 14 32 50
Zoë Delhaye