Nieuws

De Lijn past lijn Zon­ne­be­ke – Ieper aan op vraag van ouders en sche­pen: Kin­de­ren waren te laat op school”

De lijn

Vervoersmaatschappij De Lijn gaat lijn 80 tussen Zonnebeke en Ieper vroeger aanpassen dan voorzien. Dat doet ze op vraag van het gemeentebestuur. Sinds de wijziging van het vervoersplan komen de kinderen uit Beselare en Geluveld te laat op school in Ieper. Ook voor de terugrit en op woensdagmiddag moesten ze tot een uur wachten op de volgende bus.

Sinds het nieuwe vervoersplan was er slechts één bus op de lijn om de kinderen terug naar huis te brengen, terwijl er ’s ochtends drie vertrokken richting Ieper. “Kinderen moesten tot een uur in de koude wachten”, zegt Koen Meersseman, schepen van Mobiliteit in Zonnebeke.

Dubbele bus

Na intensief overleg tussen de stad en De Lijn zet de vervoersmaatschappij vanaf 22 januari een dubbele bus in op woensdagmiddag en in de avondspits van Ieper richting Beselare. “We zijn blij dat we niet hoeven te wachten op de geplande evaluatie in juli”, zegt Meersseman.

Vanaf 4 maart wijzigt de dienstregeling op lijn 80. De ochtendritten komen vroeger aan in Ieper. Een concrete dienstregeling volgt nog.

Lijn 90

Met de wijziging van het bussenplan is er ook positief nieuws: zo rijdt er elk uur een extra lijn door Beselare, op weekdagen en in het weekend.

De schepen laat weten dat ook de meldingen rond vertragingen op lijn 90 door Zonnebeke zijn doorgegeven. “De lijn kijkt binnen de vervoersregioraad of er daar bijsturingen mogelijk zijn.”

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere