Nieuws

Ouders die­nen klacht in tegen De Lijn: We moe­ten car­poo­len ter­wijl een bus 20 minu­ten staat te wachten”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het nieuwe vervoersplan van De Lijn blijft voor beroering zorgen. Zo organiseren enkele ouders in Deerlijk nu noodgedwongen zelf vervoer om hun kinderen naar een bushalte in het centrum te brengen. Anders raken ze niet op school.

De haltes tussen Sint-Lodewijk en het centrum zijn afgeschaft. De ouders willen dat die bushaltes weer terugkomen. Ze hebben een klacht ingediend bij De Lijn. Heike Dendoncker: “Ik vind het veel moeilijker. Het was gewoon wandelen naar de bushalte hier. En nu moeten we helemaal naar het centrum rijden en dat is niet zo simpel.”

Absurde toestanden

De ouders moeten nu plotseling noodgedwongen elke dag een carpool organiseren. Koen Dendoncker: “We moeten carpoolen tot aan Deerlijk centrum, ongeveer drie kilometer verder. En dat kan vervelend zijn. Wij moeten ’s morgens onze regeling maken met andere mensen die moeten gaan werken. Het is een hele regeling om dat in orde te krijgen, om met ouders af te spreken iedere dag."

Vervoersplan De Lijn
Nieuws

Hoe ervaren reizigers het nieuwe vervoersplan van De Lijn? "Een slecht plan. De Lijn is gedoemd om kapot te gaan."

“Het is absurd. De bus moet twintig minuten wachten, terwijl wij de kinderen met onze eigen auto's naar de bus moeten brengen."

Koen Dendoncker

Maar zonder die regeling 's morgens en 's avonds geraken kinderen niet op school. Elke dag komen nu 15 tot 20 kinderen met de auto in het centrum van Deerlijk aan, waar de bus al twintig minuten staat te wachten om naar Waregem te vertrekken. De ouders hebben een klacht ingediend bij De Lijn. Koen Dendoncker: “Het is een absurde situatie. De bus staat hier nu twintig minuten te wachten. Het zou beter zijn, mocht de bus kunnen vertrekken vanuit Sint-Lodewijk en de tijd dat hij hier staat te wachten, gewoon het traject aflegt van vroeger.”

De Lijn liet al weten dat de klacht van de ouders bij de evaluatie van het nieuwe vervoersplan zal besproken worden.

Stefaan Six
Ben Storme