Nieuws

Came­ra filmt gevaar­lij­ke over­tre­din­gen aan nieu­we knip in Bissegem

Knip1

Aan de nieuwe knip in de Driekerkenstraat in Bissegem zijn de voorbije dagen vijf overtreders duidelijk in beeld gebracht met een ANPR-camera. In één geval kwam het zelfs bijna tot een aanrijding met een nietsvermoedende tegenligger.

De ANPR-camera is daar speciaal geplaatst om dit soort overtredingen vast te stellen. Nu de camera volledig operationeel is, worden de overtredingen heel duidelijk op beeld vastgelegd.

Boete én PV

Door de knip in de Driekerkenstraat in Bissegem mag je als autobestuurder enkel nog vanuit Bissegem naar Marke rijden maar niet omgekeerd. Eén overtreder ging zo erg in de fout, hij reed dus over de Leiebrug vanuit Marke Bissegem binnen, dat hij bijna een aanrijding veroorzaakte met een tegenligger, die op correcte wijze in de richting van Marke reed.

Deze overtreder krijgt net als de andere vier recente overtreders eerst een boete  van 174 euro, want het gaat om een overtreding van de 3e graad. Daarnaast werd tegen de bestuurder ook een proces-verbaal opgemaakt wegens het in gevaar brengen van andere weggebruikers. Dit PV gaat naar het parket, waardoor de bestuurder een nog zwaardere boete en een rijverbod kan opgelegd krijgen.

2023-06-12 00:00:00 - Nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke vandaag open
Nieuws

Nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke vandaag open

"Het doelbewust negeren van het inrijverbod vanuit Marke toont aan tot welke levensgevaarlijke situaties dit kan leiden."

Thomas Detavernier, woordvoerder Politiezone VLAS

Thomas Detavernier, woordvoerder Politiezone VLAS: “Dankzij de inzet van ANPR-technologie worden de nummerplaten van overtreders duidelijk herkend en geregistreerd, waardoor er geen discussie mogelijk is. Het doelbewust negeren van het inrijverbod vanuit Marke toont meteen ook aan tot welke levensgevaarlijke situaties dit kan leiden aan de Driekerkenstraat in Bissegem, die bovendien ook een fietsstraat is.”

De redactie