Nieuws
 | update 

BV’s steu­nen Acid: Kijk even naar de straf­ma­ten, zet ze naast elkaar”

Belgaimage 86458480

Heel wat bekende Vlamingen en influencers uiten hun steun voor YouTuber Acid op sociale media. Ze zijn het ermee eens dat hij iets deed wat niet mag, maar vinden dat hij te zwaar is gestraft.

Naast de vele crowdfundingsacties om de schadevergoeding van 20.000 euro die Acid moet betalen aan de familie van een voormalig Reuzegomlid, te drukken, komen er ook meer steunbetuigingen van bekende Vlamingen en politici.

"Belachelijk", noemt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi het op zijn Instagram. "De beslissing van de rechter moeten we respecteren, maar politiek moeten we daar iets aan veranderen", zegt hij. Joris Van Cauter, een van de advocaten van de Reuzegommers, reageert scherp op de uitspraak van Sammy Mahdi. "Dat hij nu nog een graantje wil meepikken is zo kwalijk. De zwaardere straf is een gevolg van een bewuste keuze. Acid heeft geen opschorting van straf gevraagd en heeft de werkstraf geweigerd."

ACID
Nieuws

Crowdfundingsactie Acid levert meer dan 160.000 euro op

"Heerlijk land waarin we leven"

Blankenbergs burgemeester Björn Prasse reageert kritisch. Hij vindt het niet kunnen dat de schadevergoeding voor iemand die een kind heeft verloren (de familie van Sanda Dia, red.) lager ligt dan in deze zaak. Alle Reuzegommers moesten aan de vader en de broer van Sanda Dia een schadevergoeding van respectievelijk 15.000 euro en 8.000 euro betalen.

Ook heel veel bekende Vlamingen, influencers en YouTubers uiten hun ongeloof op sociale media. "Heerlijk land waarin we leven", zet actrice Frances Lefebure op haar Instagramstories. "Waar een schalkse YouTuber harder wordt gestraft dan een tieneridool die minderjarigen verkracht." Daarmee verwijst ze naar Nicolas Caeyers, hij is veroordeeld tot een jaar cel, compleet met uitstel.

"Hoe is dit mogelijk?" Een strafblad voor Acid en niet voor de Reuzegommers", reageert ook presentatrice Dina Tersago op Instagram. "Wat hij deed, mag niet en moest ook een vervolg krijgen. Maar anderzijds stelde hij iets aan de kaak." 

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere