Nieuws

Bur­ge­mees­ter vraagt dui­de­lijk­heid over toe­komst van ver­la­ten cam­ping in De Panne

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Burgemeester Bram Degrieck van De Panne wil dat er snel duidelijkheid komt over de verlaten en vervallen camping Zeepark. Gisteren was er nog een uitslaande brand in één van de leegstaande gebouwen, en da’s lang niet de eerste keer. Op de site wil een projectontwikkelaar vakantiewoningen bouwen, maar de Vlaamse Overheid heeft plannen voor een natuurreservaat.

Na de zware brand van gisteren blust de brandweer vandaag nog na op de verlaten camping Zeepark tussen De Panne en Koksijde. Wellicht gaat het alweer om brandstichting, naast al het andere vandalisme dat er al is gepleegd. De burgemeester van De Panne is het beu. “Je kan die site bijna niet afsluiten, vandalen raken overal binnen. Maar zoals het er nu bij ligt ziet her er niet uit. Het zal toch moeten opgelost worden”, vertelt burgemeester Bram Degrieck.

Brand De Panne
Nieuws

Brand in leegstaande camping Zeepark in De Panne

Plannen voor natuurreservaat

De site staat al jaren te verkommeren en is eigendom van een projectontwikkelaar die er plannen heeft om vakantiewoningen te bouwen, maar de Vlaamse overheid houdt die plannen tegen. “Vlaanderen heeft bij monde van de minister een paar maanden geleden gezegd dat ze die grond willen kopen om er een natuurreservaat van te maken. We staan als gemeente niet weigerachtig tegenover de plannen, maar dan moeten ze het ook doen.”

“Ik heb de indruk dat de eigenaar van het kastje naar de muur gestuurd wordt en dat die geen zekerheid heeft.”

Bram Degrieck, burgemeester De Panne

Het kabinet van minister Demir wil niet veel kwijt, maar zegt dat er de komende maanden meer duidelijkheid komt.

Camping Zeepark
Camping Zeepark
Camping Zeepark
Davy Vercamer
Celien Tanghe