Nieuws

Brug­ge plaatst sen­sor om water­kwa­li­teit van Rei­en beter te monitoren

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de Lange Rei in het centrum van Brugge hangt sinds kort een sensor die de waterkwaliteit meet. Zo kan de stad beter opvolgen hoe schoon of vuil het water is.

De sensor meet onder meer de zuurtegraad, het zuurstofgehalte en de temperatuur. Medewerkers van het stadslabo kunnen digitaal de kwaliteit opvolgen. Zo kan de stad snel ingrijpen als er bijvoorbeeld blauwalgen in de Brugse Reien zitten, zoals vorig jaar rond deze tijd.

Reien1
Reien2
Reien3
Reien4

Minou Esquenet, schepen van Milieu Brugge: “Dat zuurstofgehalte is bepalend voor het al dan niet groeien van blauwalgen. Iedereen weet dat wij daar af en toe last van hebben, vooral in de zomer. Anderzijds is het ook belangrijk om eventuele lekken die ergens onbewust zouden gebeuren snel te kunnen detecteren. Het is belangrijk voor de zwemmers. Het is ook belangrijk voor de leerlingen van Sint-Leo die hier één keer per jaar in springen. Maar het is ook belangrijk voor de fauna en flora die hier dag in dag uit leeft. De reien waren ooit stinkende open riolen, nu zijn het zwemvriendelijke waterlopen geworden."

2023-04-26 00:00:00 - Zwemzone in Brugse Reien wordt 3 keer zo groot
Nieuws

Zwemzone in Brugse Reien wordt 3 keer zo groot

"Het waren ooit stinkende open riolen, nu zijn het zwemvriendelijke waterlopen geworden."

Minou Esquenet
Redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.