Nieuws

Bouw­be­drij­ven goed voor­be­reid op door­tocht van storm Louis

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Onze provincie maakt zich op voor de doortocht van storm Louis, die voor stevige windstoten kan zorgen, op zee zelfs tot 10 beaufort. Het KMI heeft code oranje afgekondigd. Omdat er kans is op schade, is ook het nummer 1722 geactiveerd. Bouwbedrijven aan de kust hebben vanmiddag hun bouwwerven extra beveiligd.

Op de Oosteroever in Oostende zijn ze al een en ander gewoon. De twee Ensortowers, telkens 25 verdiepingen en 85 meter hoog, hebben tijdens het bouwen al de stormen Henk en Ciarán goed doorstaan. Arne De Loose, Bouwgroep Versluys: "Het kan heel extreem zijn. We hebben toch een paar keer meer dan 100 km per uur gemeten boven. Het is belangrijk fulltime alert te zijn. Het voordeel is dat de weersvoorspellingen altijd maar beter worden. We kunnen dat dus ook veel beter inschatten dan vroeger."

Kranen windvrij

Alle bouwkranen worden windvrij gezet en ook stellingbouwers weten dat ze bij een stormaankondiging alles goed vast moeten zetten. Cuito Anatoli, stellingbouwer: "Zowel wij als onze meestergasten gaan zeker nog een laatste check-up doen voor we naar huis gaan. Voor de storm. We kijken of de terrassen zeker leeg zijn en de ramen dicht, de kraan windvrij en tijdelijke balustrades gefixeerd."

De bouw houdt de weersvoorspellingen dus nauwgezet in de gaten. Echt ongerust zijn ze niet, maar blijkbaar toch heel alert.

Redactie