Nieuws
 | update 

Amper 1 op 3 pro­vin­ci­a­le sites is uit­ge­rust met zonnepanelen

2022-06-13 00:00:00 - Nu ook met ecocheques naar zwembad van Kortrijk Weide - lago_zonnepanelen.jpg

Momenteel zijn er slechts op een van de drie West-Vlaamse provinciale sites zonnepanelen aanwezig. Dat blijkt uit een vraag van provincieraadslid Kurt Himpe. Er lopen wel studies om bijkomende installaties te onderzoeken.

De zonnepanelen liggen vooral op sites met een groot elektriciteitsverbruik of sites waar grote renovaties waren. In totaal is 1 op 3 provinciale sites uitgerust met zonnepanelen. Onder meer bij Inagro, het provinciehuis Boeverbos en provinciedomein De Gavers. Ook in het natuurpark ’t Zwin liggen zonnepanelen.

Haalbaarheidsstudies

De provincie onderzoekt nu welke domeinen er nog in aanmerking komen voor de installatie van zonnepanelen. “Het is een goede zaak dat er nu wel extra haalbaarheidsstudies uitgevoerd worden zodat de capaciteit kan verhoogd worden, want niet elk gebouw is geschikt om er zonnepanelen op te leggen. Door bijkomende studies kan gezocht worden naar alternatieve locaties”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe.

Dit jaar staan alvast extra installaties gepland in het Provinciaal Technisch Instituut in Kortrijk en op de site van Bulskampveld in Beernem.

Celien Tanghe