Nieuws

Agent ver­dacht van poging tot aan­zet­ten tot prostitutie

2016-10-12 00:00:00 - Agent verdacht van poging tot aanzetten tot prostitutie

Een inspecteur van politiezone Grensleie die vervolgd wordt voor informatielekken en het introduceren van een meisje in het prostitutiemilieu, moest vandaag opnieuw voor de Kortrijkse strafrechter komen.

Het aanzetten tot prostitutie wordt bijgesteld naar een poging tot aanzetten.

Uit Frans onderzoek rond het prostitutiemilieu bleek dat de 46-jarige agent contacten onderhield met een dame in het barmilieu. Een meisje verklaarde dat de man haar in contact had gebracht met de uitbaatster van een champagnebar, omdat zij werk zocht. Volgens de agent zou hij het meisje enkel via sociale media gezegd dat er misschien werk was in een bar, maar niet als prostituee. Het meisje heeft zich daar trouwens ook nooit aangemeld. De strafrechter wijzigt de tenlastelegging nu van aanzetten tot prostitutie naar een poging tot aanzetten tot prostitutie.

In mei 2013 lekte de veertiger bovendien informatie over controle-acties en hij zocht meermaals gegevens op via het politiesysteem, zonder dat daartoe reden was.

De openbare aanklager vordert een jaar cel, waarvan de helft effectief. De verdediging mag opnieuw pleiten op 16 november.

Belga