Nieuws

Actie­groep wil min­der oefen­vluch­ten op lucht­ha­ven Kortrijk-Wevelgem

2015-10-03 00:00:00 - Actiegroep wil minder oefenvluchten op luchthaven Kortrijk-Wevelgem

Een groep van 23 omwonenden heeft bij minister Schauvliege beroep aangetekend tegen de vergunning van de luchthaven Kortrijk-Wevelgem. Ze willen het aantal oefenvluchten beperken. Dat staat te lezen op de website van Het Laatste Nieuws.

Na metingen van de Vlaamse milieu-inspectie rond de luchthaven, legde het provinciebestuur bijzonder voorwaarden op aan het luchthavenbestuur. Maar die zijn niet goed genoeg voor de actiegroep Vliegveld Wevelgem. Zij tekenden beroep aan bij de minister.

De groep wil het aantal oefenvluchten beperken tot 8.000 per jaar tegen 2023. Ze willen ook het aantal helikoptervluchten beperken.

Evenwicht

In 2014 waren er op de luchthaven 38.065 vliegbewegingen, waarvan zo’n 80 procent oefenvluchten. De luchthaven reageert dan ook dat die heel belangrijk zijn en 30 procent van hun commerciële inkomsten uitmaken. Ze geven ook aan dat ze een evenwicht proberen te zoeken, terwijl de actiegroep de luchthaven weg zou willen en dat het altijd dezelfde mensen zijn die protesteren, maar dat er van massaal protest geen sprake is.

De redactie