Campus

Campus is een reeks over studenten aan de West-Vlaamse hogescholen en universiteiten, maar ook over cursisten aan opleidingsorganisaties. In elke aflevering zoomen we in op een project van en door studenten. Als kennisinstituut zet elke school in op onderzoek en opleiding. Maar hun maatschappelijke dienstverlening reikt verder. Ze willen ook ten dienste staan van de samenleving en de bedrijven in de regio.

Sociale readaptatie-wetenschappen aan Howest

Programma's
Sociale readaptatie-wetenschappen aan Howest

In deze aflevering ontdekken we de Bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen aan Howest in Kortrijk.

Docenten en professionals stellen in deze aflevering van Campus de nieuwe bacheloropleiding Sociale Readaptatiewetenschappen voor. De opleiding komt er na grote vraag uit het werkveld.

Het is een unieke opleiding in Vlaanderen waar studenten na drie jaar aan de slag kunnen als jeugdprofessionals. Een job die een grote impact heeft op het leven van kinderen en jongeren.

Tijdens de bachelor krijgen studenten een brede basis mee aan theoretische kennis, maar ook praktijkgerichte skills om kinderen en jongeren te begeleiden, ondersteunen en versterken.

Eenmaal de opleiding afgerond, kan de jeugdprofessional aan de slag in een gevarieerd werkveld. Afhankelijk van de persoonlijke interesse kunnen ze verschillende (knelpunt)beroepen invullen. Denk maar aan jeugdmedewerker, pedagogisch begeleider, thuisbegeleider bij kwetsbare gezinnen en nog veel meer.

Meer te weten komen over de opleiding? Dat kan hier!