Campus

Campus is een reeks over studenten aan de West-Vlaamse hogescholen en universiteiten, maar ook over cursisten aan opleidingsorganisaties. In elke aflevering zoomen we in op een project van en door studenten. Als kennisinstituut zet elke school in op onderzoek en opleiding. Maar hun maatschappelijke dienstverlening reikt verder. Ze willen ook ten dienste staan van de samenleving en de bedrijven in de regio.

Graduaatsopleiding werkvoorbereiding hout

Programma's
Graduaatsopleiding werkvoorbereiding hout

In deze aflevering ontdekken we een nieuwe opleiding aan Hogeschool VIVES, campus Roeselare, die start vanaf september.

De houtsector is aan het groeien en de jobs in de sector evolueren mee. Zo is er al enkele jaren een verschuiving van de werkvoorbereiding in het atelier, naar die specifieke voorbereidingen op de computer op kantoor.

Om die specifieke jobs sneller te kunnen invullen, komt er vanaf september een nieuwe graduaatsopleiding aan Hogeschool VIVES, heel erg gericht op die werkvoorbereiding in de houtsector.

In de opleiding Werkvoorbereiding Hout leer je wat je later op de werkvloer zal moeten doen: je vertaalt interieurontwerpen naar productietekeningen, programmeert de machines, stelt productieplanningen op en plaatst de bestellingen die nodig zijn om het atelier van het nodige materiaal te voorzien. In jouw functie onderhoud je contact met verschillende diensten in een houtbedrijf: van plaatsers over logistieke medewerkers tot CNC-operators.