Campus

Campus is een reeks over studenten aan de West-Vlaamse hogescholen en universiteiten, maar ook over cursisten aan opleidingsorganisaties. In elke aflevering zoomen we in op een project van en door studenten. Als kennisinstituut zet elke school in op onderzoek en opleiding. Maar hun maatschappelijke dienstverlening reikt verder. Ze willen ook ten dienste staan van de samenleving en de bedrijven in de regio.

Opleiding communicatie aan Howest

Programma's
Opleiding communicatie aan Howest

In deze aflevering van Campus vertellen studenten Leonie en Charlotte waarom ze voor Communicatie aan Howest in Kortrijk kozen. Ze houden allebei van communiceren, zijn creatief en kennen de online wereld als hun broekzak. Communicatie is voor hen dan ook de ideale opleiding.

Leonie Cossement: “Ik was echt op zoek naar een opleiding waar ik ook heel wat praktische skills kon toepassen. En dat is aan Howest zeker zo. We gebruiken bijvoorbeeld de nieuwste tools om te vloggen en te bloggen.“

Ook Charlotte Nijs is heel enthousiast over haar keuze: “We creëren in de opleiding bijvoorbeeld een personal brand, waarbij we ook een persoonlijke website maken. Dan ben ik echt helemaal in mijn elementen. Je leert hier ongelofelijk veel skills.”

Tijdens de opleiding worden de studenten opgeleid tot creatieve verhalen vertellers, die op een originele manier hun doel bereiken. De studenten leren ook problemen analyseren, de juiste doelgroep bereiken en strategieën bedenken. Ze maken kennis met de mediawereld en volgen trends en actualiteit op de voet.

Sciandri Jacques studeerde een aantal jaren geleden af aan Howest, in de opleiding Communicatie. Hij is nu hoofd Pers en Communicatie bij voetbalclub SV Zulte Waregem. De skills die hij leerde tijdens z’n opleiding past hij nu dagelijks toe bij Zulte Waregem: “Er werd destijds zo hard de nadruk gelegd op creativiteit en een goed uitgebouwd netwerk. Daar pluk ik nu echt wel de vruchten van.”