Campus

Campus is een reeks over studenten aan de West-Vlaamse hogescholen en universiteiten, maar ook over cursisten aan opleidingsorganisaties. In elke aflevering zoomen we in op een project van en door studenten. Als kennisinstituut zet elke school in op onderzoek en opleiding. Maar hun maatschappelijke dienstverlening reikt verder. Ze willen ook ten dienste staan van de samenleving en de bedrijven in de regio.

Bachelor onderwijskunde aan KU Leuven Kulak

Programma's
Bachelor onderwijskunde aan KU Leuven Kulak

In deze aflevering ontdekken we de opleiding ‘Onderwijskunde’ aan KU Leuven Kulak.

In deze aflevering van Campus vertellen studenten & docenten van KU Leuven Kulak ons meer over de bachelor Onderwijskunde. Een brede opleiding, waarin je zowel psychologie als pedagogische wetenschappen krijgt. Zo kunnen studenten een betere, en gerichtere keuze maken voor hun masterjaren.

Door dit unieke concept kunnen studenten na de driejarige bachelor nog kiezen uit verschillende masteropleidingen en afstudeerrichtingen. Zo kunnen ze rechtstreeks doorstromen naar zowel de master psychologie, de master pedagogische wetenschappen als de educatieve master gedragswetenschappen. Een unieke opleiding dus die je enkel in Kortrijk, aan KU Leuven Kulak kunt volgen.

De combinatie van een psychologische en pedagogische achtergrond die studenten in deze opleiding meekrijgen, vormt een grote troef voor het werkveld. Het stelt afgestudeerden in staat om vanuit een multidisciplinaire bril te kijken naar specifieke situaties of problemen.

Naast de bacheloropleiding organiseert de faculteit psychologie en pedagogische wetenschappen aan KU Leuven Kulak ook enkele zijtrajecten voor studenten die reeds een professioneel of academisch diploma op zak hebben.

Meer over deze opleiding en alle studiemogelijkheden vind je op deze website.