Campus

Campus is een reeks over studenten aan de West-Vlaamse hogescholen en universiteiten, maar ook over cursisten aan opleidingsorganisaties. In elke aflevering zoomen we in op een project van en door studenten. Als kennisinstituut zet elke school in op onderzoek en opleiding. Maar hun maatschappelijke dienstverlening reikt verder. Ze willen ook ten dienste staan van de samenleving en de bedrijven in de regio.

Nieuwe opleiding juridisch-administratieve ondersteuning aan VIVES

Programma's
Nieuwe opleiding juridisch-administratieve ondersteuning aan VIVES

In het graduaat juridisch-administratieve ondersteuning, een compleet nieuwe opleiding aan Hogeschool VIVES die vanaf september start, leren studenten hoe je met praktische kennis een kantoor runt, dossiers beheert en klanten helpt.

Ria Messelier werkt intussen al vele jaren op de griffie van de arbeidsrechtbank in Brugge. Ze studeerde destijds iets compleet anders en kwam via een omweg op de griffie terecht. Studenten die kiezen voor de opleiding Juridisch-administratieve ondersteuning zouden een job kunnen vinden bij de rechtbank. Ria Messelier: “In mijn job is het heel belangrijk om punctueel te zijn en je dossiers zorgvuldig af te werken tegen de deadline. Bovendien zit de uitdaging ook in het analyseren en uitzoeken van bepaalde onderwerpen.”