Weerbericht

Sneeuwtapijt(je) over West-Vlaanderen

SneeuwpretBeselare

Beselare

Vanaf 10 uur zondagmorgen trekt er een sneeuwzone over West-Vlaanderen. Het sneeuwt gestaag en de sneeuw blijft ook even liggen. Een winterse wandeling of wat sneeuwpret op zondag: geniet ervan!

Vooral in het zuiden en het westen van de provincie zorgt de sneeuw voor een winters tapijt
Sneeuwboezinge
Sneeuw Koekelare
Sneeuwkust
Sneeuwzandvoorde
Sneeuw Menen
Sneeuwwevelgem
Sneeuw Rumbeke
Sneeuw Diksmuide
Sneeuw Kortrijk

Vandaag start koud en ook overdag halen we maar 1-2 graden. Daarbij valt er vanaf halfweg de ochtend tijdelijk wat sneeuw. Eerst aan de Franse grens, geleidelijk aan overal. Die sneeuw kan tijdelijk blijven liggen in een laagje van 1 tot 2 cm, maar later in de middag zal die overgaan in natte of smeltende sneeuw, overgaand in regen tegen de avond en de nacht.

Komende dagen regen


In de nacht naar maandag vriest het nergens meer, maar het is toch maar 1-2 graden. Daarbij is het zwaar bewolkt tot betrokken met wat regen bij tussenpauzen.

Morgen lopen de temperaturen langzaam verder op, maar dat gaat met veel regen gepaard. Er kan gemakkelijk weer tot 10 liter water per vierkante meter vallen. We halen daarbij een graad of 4.

Dinsdag is het daarbij erg nat met veel regen. Woensdag lijkt een droge dag te worden met wolken en opklaringen. Donderdag en vrijdag is het wisselvallig. Tegen het eind van de week halen we zelfs weer maximatemperaturen in de dubbele cijfers.

Geert Naessens